Selasa, 5 Ogos 2008

Mohon kasih

Pg ni seawal 615 lg aku dah tercongok di schul....huhuhuhuhuu....awat nya awal sgt...mmmm xtahu lah aku mimpi pa...tp adalah keja aku nya tu...arini lak sibuk ngn lab n ada 2 training pas2 ada meeting lg....rasa cam nak belah 4 je aku nih...penat...mlm ni...skrg ni...dah tak larat nak study...esok kena mula keja baru....tetiba tingat kat lagu ni....sadis je lirik nya....nasihat aku....mmmm xyah duk bermohon2....klau dah xsudi..xyahla..p cari yg sudi....klau nak bermohon kasih jgk mohon lah pd yg Esa, jiwa xmerana hati pun xsakit mderita...senang citer.....tul dak?

Mohon Kasih

Ku bermohon kasih
Ku bermohon sayang
Pada mu wahai kumbang
Dalam rindu kasih
Hamba tak berdaya
Menempuh jiwa siksa

Kasihanilah hamba
Merayu sehingga merana
Wajah mu menawan
Hingga tertawan
Menjadi igauan

Hai muda bistari
Kumbang madah suci
Yang menawan hati
Hamba mohon kasih
Harapan nan bersih
Kupuja dikau saja

Kasihanilah hamba
Merindu balasan darimu
Hatiku tertawan
Tak dapat kutahan
Dikaulah idaman


sejak minggu lepas...p la mana2 blog pun mesti tajuknya durian...klau x durian..manggis...alahaiiii.....xtahannya..tambah2 pulut durian..peberet aku tuh..sama ngn hitam si tompok manis tuh....jiwa rasa cam gelora je...tp insyaALlah masih dlm kawalan....mak..mak....nak durian...huhhuuhuuu...tp mak dah janji,InsyaAllah klau ada rezki anakmu ini..camna pun..aku kan dapat makan durian tahun ni..mak kata jgn risau...hehehehhe...tq mak!

tingat dulu...masa aku mengidam...satu tingin nak makan nasi kandaq...bukan main byk mamak kat bangi tuh.atau pun bersepah2 mamak nasi kandaq..tp aku xmo yg tu...xmo..xmo...aku nak nasi kandaq dr penang gak...huhuhhuu...masa tu, bila masa aku nak p penang....tgh blajaq kan.ada kawan penang pun..depa kata xleh bawak..nanti basi la itu la ini la...mmm bukan rezki aku..ada je alasannya..lama la aku tunggu dlm 2-3 bulan...sib baik...ateh p Penang...huhuhuu..sempat lah ateh kabulkan permintaan aku...aku ingat lg...ateh sampai dah lewat mlm...aku duk umah achik masa tu...dan2 tu jgk aku bukak makan nasi kandaq tu...huhuhuuuhuu...sampai lani...aku xda ngidam lg dah...jgn la tetiba ngidam...mmg cari nahas la tu...

yg kedua lak...aku nak makan jambu tapah...mmmm...aku xmo jambu tapah yg beli kat lain...aku nak jambu tapah yg beli kat Tapah jgk....huhuuuhuhu...kat pasar mlm shell tuh..blambak jambu kedut tuh...hehehehhee...tp aku xmo...aku nak yg dibeli kat Tapah...mmmm camna entah, kebetulan masa tu student prof org Tapah....hehehhee...dia terdengar rintihan hati aku....jd dia habaq...hujung minggu ni saya balik Tapah...nanti saya singgah beli kan ya...hehehheehee...alhmdulillah....tercapai cita2 aku makan jambu kedut yg dibeli d Tapah.....nikmat makan tu lain..kuikuikui

sejak dr hari tu...aku xpernah mengidam lg....cuma aku ada 2 perkara yg aku tingin dan blom sempat dikotakan..bukan psai makan lah.hehehheeh...satu aku tingin nak picnic bawah pokok sakura pakai kimono....huuhuuuuhuu.2 tahun lepas, klau diikutkan..aku plan nak ke sana tuk merealisasikan impian aku tuh..tp memandangkan aku nak ke Nz kan jd kelam kelibut pas2 klau duitnya byk xpa la jgk.jd blom ada rezki aku ke sana.insyaALlah jika diizinkan Allah suatu hari nanti....klau diikutkan kat nz ni ada pokok sakura...tp mana aku nak cekau kimono lak...lgpun klau ada pun aku xmo...aku nak picnic bawah pokok sakura pakai kimono di Jepun...xmo tempat lain....hehehhehee
dan yg kedua lak....aku tingin....rasa sgt nak p Taj Mahal....biar pun 2 tahun lepas aku mimpi aku pernah p sana....tp aku xmo...aku nak p dgn nyata.....ehhehhehe....dan skrg bertambah la plak satu lg tempat yg aku tingin nak p...huhuuhuuuhuhu...air terjun Niagara tuh....huuhhuuuhhhuu....

dan aku harap sgt2 besok....dah balik malaya....huhuhuuhu aku xmo sgt2 tingin nak makan kiwi Nz, atau epal atau pear yg dipetik dgn tangan sendri di bumi Nz..atau nak beli sendri kat sunday market.........uwaaaaaaaaa...parah la klau g2....nauzubillah...xberbaloi dtg Nz semata2 nak wat benda tu je.....huuhuuhuu...sbb klau aku dah tingin.tingin ...tingin..dan tingin tuh..tiada apa yg mustahil lg...walaupun lambat...aku sanggup tunggu...ekekekkeekke...makkkk...perangai sapa yg diwarisi nih...

2 ulasan:

macikcrimescene berkata...

amboi alwani..
dasat sungguh tahap mengide mu..
sejak azali ruponya lagu tu..
kalo esok2 dea kena pembawake budok lg la dasat..pening la tok laki mu..huhu tp xpo..tu la time nak mpergunakan tittle sbg bini..
huhu

anggerikpink berkata...

hehehehe...salam kak..sehat ko? mmg sejak azali..bukan dbuat2..confirmla pening..tp aku kan cuba la mengawal yg terdaya....heheheheh...tp kerana kasih mesti dturutkan jua kea?huhuhuhuhu