Ahad, 2 Mac 2008

Sunday Market

Inilah ruper epel kum?.ekkkkee....merah menyelerakan aku...tp entah naper xcantik plak dlm gambar ni eh...ini lah dinner aku....huhuhuhhuu

Dari minggu lepas (lps picnic tuh), aku janji ngn Kz nak p sama2 Sunday market….aku xpernah lg p sana. Depa kata byk buah2 dan sayur…aku suka la tuuu….nak sgt p. Ada gak janji ngn C, mungkin bila lagi ramai lg seronok, tp smlm katanya ada hal hari ni…mmm xpa nanti kte p lain kali ya…smlm C pesan aku xyah p klau xlarat…kirim je kat dia nanti dia beli dan hantarkan kat hostel aku…..baik sungguh..C ni… tp aku tringin nak p tgk sndri….

Pg td mulanya aku janji pkul 7 je aku trun dr hostel aku, tp dpt msg kz mlm td…katanya 830 jumpa. Aku kebetulan pg ni lak mmg xleh bgn…pening aku makin menjadi2 (aku lupa makan ubat aaa mlm td ni ryan punya psal lah ni!)…jd aku pun text kz bagitau lambat sket. 830 aku kuar n dlm 850 aku sampai sana….sampai je sana…alaa aku lupa bawak digicam aku lak…..

aku suka pasar tuh…..plg aku suka ada bayam merah..peberet aku tuh….sawi, mmmm…byklah….epal, kiwi, orange, lemon, ginger,……..++++++….mcm aaa…harganya pun murah sgt2……dlm keadaan gni, aku elok makan bayam merah…kaya ngn sumber ion…nanti dapat produce hb lebih byk….byk bole bawa O2 senang…aku tak de la rasa2 nak pitam2 lagi!! Pas2 aku singgah beli iron…nak gosok tudung aaaa.ekekkekee…walaupun aku student skrg nih, penampilan tetap kena jaga..kemas walaupun tanpa handbag n kasut aku tuh….(epel…jgn duk perli2 tau…kte kat sini low profile…sedar dri… kan dah jd student…dah trun status…hehehhhee…epel : aku ada berkenan ngn satu benda tu….ekekkekke…baru ingat nak wat koleksi…ikut smua warna!!!!nanti balik msia aku tunjuk ya…kena tambah satu lg almari la ni gamaknya..) .pas2 aku dah dpt idea nak wat balik apa kat mak n aku sndri…nak beli apa utk ateh…along, ngn achik….angah...aku suka sheep skin n set pinggan mangkuk….duvet pun cantik2…tp biasalah harganya pun cantekkk!!!! Takpalah…aku xkira aaa, aku nak hias rumah aku cantik2 besok…dlm umah cantik pas2 kuar umah plak…penuh ngn orked2 yg sedang berkembang…..dan bonsai santalia…..(ada org janji nak kasi aku….aku kena tuntut tuh!!!)mmmm nyamannya……tinggi dan byknya angan2 aku nih….apa nak jd entah la…..

Oklah…aku balik dr pasar td trus masak….xsabarnya nak makan bayam goreng…aku takde ikan bilis jd aku gantikan ngn udang n masukkan carrot….mmmm best nya…aku rasa dlm byk2 masakan aku kat nz nih…bayam goreng ni la plg sedap….aku goreng ayam madu dan kentang…itu je la…jd aaa….kiwi2 ni plak asal aku masak je sibuk betul duk intai2 katanya bau sedap…tp aku kedekut sehh, takde pun nak pelawa diorg…wakakakakkakaaaa……

smlm hujan tak berenti2…sejuk sungguh…aku siap pakai smua benda alah…siap pasang heater siap ngn minyak angin/panas lg..mmm terasa dri mcm dlm pantang plak….eekekkekeeee…..skrg ni dah nak masuk autumn…masyaAllah anginnya kuat sungguh…klau idak takde la dipanggil windy welly erk? Sampai aku xleh nak jalan….rasa cam nak terbang…sungguuh,,,aku xtipu..sejuk jgn citer aaaaa aku mmg xtahan sejuk…mmm jd superwomen la aku kjap lg….ekekekekkeeke…..ayam kat bawah tu bukan hangit tau...buat malu aku jer...sbb taruk madu...warna nya kehitam-hitaman laaa....bukankah hitam itu menawan????wakakakkaa.....aku suka itam.........;)

Ini smua hasil tangkapan aku di sunday market td.....aku jumpa garlic yg murah..klu tak mesti 18 dollar per kilo...mahal kan? mmm....cauliflower pun...mmm lemon tuh nak wat pe ya?oo byk....mmm tomato tu aku nak masak kari udang nanti...this week lah....ekekkekekkeke...insyaAllah.smua2 tuh 20 dollar blaker..seronok sgtla aku p pasar tuh.rasa cam nak p tiap2 minggu aaaaa.aku betul2 kena jaga makan skrg....bahaya...nanti tumbang seblm berjuang...camner???? nauzubillah....

2 ulasan:

Scarlett Julia berkata...

kat atas neh orang jahat anto apo neh AP?

huhuhu..tgk sayur mayur dia...besttt..murah lak tuh..hukss..sini mahai la..apple tuh...ekeke..tuh best la dah dapat masak2 kan...

anggerikpink berkata...

scarl....jahat dia scarl..entah apa yg dia anto...virus scarl....hisssshhhh...jahat!

ekeekekke...sonot sgt dapat p pasar tu scarl...dptla jgk makan sayur hijau..klau dak, dah sebulan lebih asyik makan kubis,cauliflower ngn brokoli je...sampai muka pun dah jd cam kubis nih..huhuhhuhuu.masak ala kadar je scarl...meh la cni...Ap kasi epel merah,manis sungguh scarl....